Spring in de wereld van financial en business control: de overstap van accountancy naar consultancy

Blog • 26 juli 2023
Auteur: Tim Tamming • 3 minuten lezen

Je hebt het pad van accountancy gekozen, een solide keuze met een duidelijke toekomst. Maar soms kan het voelen alsof je je potentieel niet volledig benut. Je werkt hard, je levert kwaliteitswerk, maar je voelt dat er iets ontbreekt. Het kan zijn dat je je afvraagt of er meer is dan alleen de jaarlijkse routine van de jaarrekeningcontrole.

De wereld van financial en business control

Dat is waar de wereld van financial en business control in beeld komt. Als je de overstap maakt naar deze branche, bevind je je in het hart van een organisatie, waar je écht een verschil kunt maken. Je krijgt de kans om deel uit te maken van de strategische besluitvorming, je kunt direct schakelen met de directie, CEO en CFO, en hebt een actieve rol in de groei en ontwikkeling van een bedrijf.

Werken in deze rol betekent dat je werkt aan uitdagende projecten, je professioneel ontwikkelt en waardering krijgt voor je bijdragen. Je hebt de mogelijkheid om hybride te werken, wat een betere balans tussen werk en privé betekent. Klinkt dat niet als een aantrekkelijke carrièrestap?

Hoe ziet deze wereld eruit?

Laten we een beeld schetsen van hoe de wereld van financial en business control eruit ziet. De professionals in deze sector zijn nieuwsgierige en doortastende mensen die verder denken dan de traditionele ‘van a naar b’-benadering. Ze hebben totale controle over ontwikkeling, groei, waardecreatie en resultaat. Het zijn de creatieve, ondernemende geesten die alle schakels van de financiële keten in de spotlights zetten en ze structureel opnieuw richten​​.

Stel je voor dat je werkt in een omgeving die goed gedijt in verandering. Je helpt bij het transformeren van organisaties, het op scherp zetten van de hele finance-keten vanuit de bron, wat ongekende waarde voor de toekomst creëert​​. In plaats van te werken aan jaarlijkse projecten, werk je aan iets blijvends. Je kijkt nieuwsgierig over de afdelingsmuren heen en gebruikt deze inzichten om processen voor de lange termijn te verbeteren​.

Maak jij de overstap?

Als je de overstap maakt naar financial en business control, krijg je de kans om te werken voor mooie opdrachtgevers en deel uit te maken van een team dat samen een bedrijf bouwt. Je kunt je potentieel ontketenen en een tastbaar verschil maken voor organisaties.

Dus, ben je klaar om de overstap te maken? Ben je klaar om niet alleen een ‘moetje’ te zijn, maar een waardevolle asset voor een bedrijf? Het is tijd om de sprong te wagen. Spring in de wereld van financial en business control en ontdek een carrière vol groei, ontwikkeling en voldoening.

Ontdek jouw nieuwe carrière bij Feller door te solliciteren op een van onze vacatures!

Solliciteer op de vacature Financial Controller.

Solliciteer op de vacature Business Controller.

Deel op social media:

WhatsApp Image 2023-12-20 at 13.43.12

Steek je licht eens op bij Gijs

Op zoek naar iemand die jouw organisatie helpt met het oplossen van haar financiële vraagstukken? Wil jij je financiële afdeling naar een hoger niveau krijgen en toekomstbestendig vormgeven? Heb jij behoefte aan het optimaliseren en automatiseren van de processen? Wij bij Feller begrijpen de hedendaagse financiële uitdagingen en helpen onze klanten met succesvolle transities. Voel je vrij contact op te nemen en je uitdagingen op gebied van finance met mij te delen.